Blog

Renten stiger – hvad så

Renten er i den seneste tid steget. Hvilke konsekvenser har det for dig som boligkøber.

Renten er siden Nytår steget markant. Det vil snart være muligt at optage 3% lån, hvilket jo selvfølgelig er markant højere end da der var mulighed for at optage 0,5% og 1% lån til gode kurser. Når det er sagt, så er der ikke lige nu nogen grund til panik. At kunne låne til huskøb til 2,5% eller 3% er stadig utrolig gode lånevilkår, som man historisk set blot kunne drømme om.

Hvad betyder rentestigningen for dig som boligkøber? Da pengeinstitutterne godkender deres kunder til køb, på baggrund af et rådighedsbeløb, betyder det, at man som boligkøber med stor sandsynlighed vil kunne blive godkendt til at købe et hus til et lidt lavere pris end man kunne tidligere.

Hvis du har solgt en ejendom og har en pose penge med derfra, vil konsekvenserne ikke være lige så store, som hvis du er 1. gangs køber og skal have fuld finansiering.

Ét af mine første spørgsmål til dig, når jeg skal være din køberrådgiver, er ”har du talt med din bank, om hvor meget du kan låne?”. Så hvis du ikke allerede har dette afklaret så start denne proces nu.

Kontakt os

Fortæl os hvordan vi kan hjælpe dig og få svar inden for 1 time

Hvis du sender en mail til os, sørger vi for at svare inden for time (inden for normal åbningstid). Vores åbningstider er alle hverdage kl. 8.30 – 18.00.

Anders fra Sikkert Køb i Værløse